Openbaar Vervoer Terminal Breda

Waar reizen, wonen, werken en winkelen samenkomen

 

Opdrachtgever: Prorail in samenwerking met NS en Gemeente Breda

Architect: Architectenbureau Koen van Velsen

Aannemer: Bouwcombinatie OVT Breda (Hurks en Ballast Nedam)

 

Projectomschrijving

De stationsomgeving in Breda ondergaat tussen eind 2012 en medio 2016 een complete metamorfose. Het oude station wordt in fases vervangen door een nieuw, zeer modern en op de toekomst gerichte Openbaar Vervoer Terminal (OVT). De OVT Breda is meer dan een station: Het is een ultra modern complex waar reizen, wonen, werken en winkelen geïntegreerd zijn in één gebouw. Dit grootschalige project is in handen van Bouwcombinatie OVT Breda waarin Hurks en Ballast Nedam zijn vertegenwoordigd. Mavotrans is als adviseur en toeleverancier op het gebied van bouw- en akoestiekproducten bij dit project betrokken.

 

project OV Terminal Breda | PLAKA Nederland   project OV Terminal Breda | PLAKA Nederland

 

Met zes sporen en drie perrons kunnen zestien treinen per uur stoppen, waaronder vier HSL-shuttles. De OVT is berekend op een groeiend aantal treinreizigers van 57.000 per dag in 2020. Het aantal busreizigers zal groeien naar 38.000 per dag. Hiervoor wordt een compleet nieuw busperron, met ruimte voor twintig bussen, gerealiseerd. Het totale complex heeft een lengte van 300 meter en biedt plaats aan 20.000 m² kantoorruimte, 9.000 m² winkelruimte, 150 appartementen, vier horecagelegenheden, stallingsruimte voor meer dan 4.200 fietsen en een parkeerdek voor 720 auto’s. De noord- en zuidkant van het complex worden met elkaar verbonden door een 36 meter brede en 70 meter lange ondergrondse voetgangerstunnel met winkels en horeca.

De realisatie van het complex zal worden opgedeeld in twaalf bouwrondes. Op deze wijze worden de bouw- en reizigersstromen zoveel mogelijk gescheiden, zodat de overlast voor de reizigers tot een minimum wordt beperkt. Inmiddels is het project in ronde vier beland.

 

Toegepaste Mavotrans materialen bij dit project

 Vanaf de ontwerpfase is Mavotrans bij het project betrokken en wordt door onze bouwtechnisch ingenieur advies gegeven over de juiste productkeuzes op het gebied van de toepassing van dwarskrachtdeuvelsdilatatieprofielen en akoestische ontkoppelingen. Een reeks aan Mavotrans bouwmaterialen, zoals stekkenbakken, centerpennen, kimankers, stekankers en –einden, is inmiddels toegepast in het project.
 

project OV Terminal Breda | PLAKA NederlandContact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans