Samenwerking met COOL63

Indrukwekkend project in stadscentrum Rotterdam

 

Opdrachtgever: MAB Projectontwikkeling

Architect: Allies & Morrison

Aannemer: bouwcombinatie Cool 63 gevormd door BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en Dura Vermeer Bouw Zuid West)

 

Projectomschrijving

Tegenover het monumentale stadhuis in het centrum van Rotterdam wordt momenteel het project COOL63 gerealiseerd. Op deze binnenstedelijke toplocatie wordt het voormalige bankgebouw van de Generale Bank aan de Coolsingel herontwikkeld tot een kantoren-, winkel-, horeca- en wooncomplex. Mavotrans is met Bouwcombinatie COOL63 een samenwerkingsverband aangegaan met betrekking tot de toelevering van de beton gerelateerde bouwproducten.

 

Het project COOL63 is in handen van

de bouwcombinatie Cool 63 gevormd door BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Dit combinatieproject van nieuwbouw en hergebruik bestaat uit 14.000 m2 retail-/ horecaruimte, 5.000 m2 kantoorruimte en 15 appartementen. Elektronica retailer flagshipstore (10.000 m2) in Nederland. COOL63 krijgt aan het Stadhuisplein nieuwe horecavestigingen en wordt daarnaast volledig heringericht. In de plint van het project zullen zich verschillende winkels

en horecaondernemingen vestigen.

  toepassing stekkenbakken Cool 63 | PLAKA
COOL63 is een hoogwaardig architectonisch project en sluit helemaal aan bij de ambitie van de gemeente Rotterdam om de allure van de Coolsingel te vergroten.

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van COOL63. Een BREEAM-Excellent ontwerp certificaat is behaald. De ambitie is om voor alle projectonderdelen het label BREEAMExcellent te behalen.

Door de situering midden in het stadscentrum van Rotterdam is de ruimte op de bouwplaats erg beperkt en is het vooral op logistiek gebied een complex project. Om de druk op de bouwplaats en de omgeving te beperken werkt COOL63 samen met logistiek specialist UTS. Alle bouwmaterialen ten behoeve van dit project worden bij UTS geleverd. Op afroep van de logistiek uitvoerder worden de goederen gecombineerd op het werk geleverd en worden gelijk de afvalcontainers retour genomen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van CO2 uitstoot en een groener en meer gestroomlijnd bouwproces.

 

Toegepaste Mavotrans materialen bij dit project

Met hoofduitvoerder Henk-Jan Hopman onderhoudt Mavotrans nauwe contacten voor een gestroomlijnde levering van de beton gerelateerde bouwproducten zoals stekankers en -einden, stekkenbakken, centerpennen, kimankers, enz. De leveringen van Mavotrans zijn volledig afgestemd op het logistieke proces van COOL63. Daarbij bevorderen de flexibele leveringsmogelijkheden van Plaka de just-in-time levering op de bouwplaats.
 

Samenwerking met COOL63 | Plaka NederlandContact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans