Bedrijfspand Versluys Groep – Bodegraven

Opdrachtgever: Versluys Groep
Architect: Ben Kraan Architecten BNA
Aannemer: Goudriaan Jongerius B.V.
Staalbouwer: Makon B.V.

Plaka project Bedrijfspand Versluys Groep – Bodegraven
 

De uitdaging

Het bedrijfspand van de Versluys Groep is volledig energieneutraal en zal gemiddeld op jaarbasis geen energie gebruiken en in zijn eigen behoeften voorzien. Door deze manier van energieneutraal bouwen heeft o.a. de isolatie van de gevel verhoogde aandacht gekregen.
Ten behoeve van de realisatie van een uitkragende luifel aan dit pand wordt de thermische schil door de staalconstructie onderbroken. Door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt van staal vindt daardoor een afkoeling aan de warme zijde van de constructie plaats. Dit geeft ongewenst energieverlies en heeft een negatieve invloed op de EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van het gebouw. Om dit te voorkomen is Mavotrans gevraagd een oplossing te bieden.
 

De oplossing

De oplossing is gevonden in de toepassing van Thermo Break thermische onderbreking van het type TBK.
Het hoogwaardige Thermo Break materiaal biedt een uiterst simpele, maar zeer effectieve en constructief verantwoorde oplossing ter voorkoming van deze koudebruggen. De Thermo Break thermische ontkoppelingsplaten hebben een zeer hoge isolerende werking en een extreem lage warmte- geleidingscoëfficiënt. Het type Thermo Break toegepast bij Versluys heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,187 W/mk en een maximale ontwerpbelasting van 250 N/mm².
De Thermo Break platen zijn volledig op maat geleverd, waarbij de bevestigingsgaten volgens tekening prefab zijn aangebracht. Dit resulteert in een snelle en uiterst eenvoudige montage.


Feiten en cijfers

  • Thermische geleidbaarheid 0,187 W/mk
  • 250 N/mm2 maximale ontwerpbelasting
  • Eenvoudige montage daardoor kostenverlagend

Klik hier voor meer informatie over Thermo Break
 
Bedrijfspand Versluys Groep – Plaka Thermo Break Plaka Thermo BreakBedrijfspand Versluys Groep – Plaka Thermo Break

 

Bedrijfspand Versluys Groep – Plaka Thermo Break

 
Bedrijfspand Versluys Groep – Bodegraven | PLAKABedrijfspand Versluys Groep – Plaka Thermo BreakBedrijfspand Versluys Groep – Plaka Thermo BreakContact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans