Wateringse Veld College - Den Haag


Opdrachtgever: Scholengroep Den Haag Zuid-West (SGDHZW)
Akoestisch advies, levering en verwerking : Mavotrans

De uitdaging

Het Wateringse Veld College is een school voor het voortgezet onderwijs voor ca. 1.200 leerlingen en heeft tevens een buurtfunctie. Het gebouw staat op het Missouri eiland op de locatie Wateringse Veld. Op een 'terp' liggen het schoolplein, de entree van de school en een aantal ruimten, dat onafhankelijk van de school gebruikt kan worden voor maatschappelijke doeleinden, zoals een auditorium, kantine en mediatheek. De kantine 'een bolvormig volume' springt in het oog door de vorm en de kleur.
Na ingebruikname van het nieuwe gebouw bleek de geluidbeheersing binnen de diverse ruimten niet aan de verwachtingen te voldoen. De Scholengroep Den Haag Zuid-West SGDHZW, waar het Wateringse Veld College onder valt, was reeds bekend met de expertise van Mavotrans op het gebied van akoestiek. SGDHZW heeft Plaka daarom benaderd om een akoestische oplossing te bieden voor de hinderlijke nagalm in de centrale hal, het trappenhuis, een lokaal en de kantine van het schoolgebouw.

 

De oplossing


Voor een goede geluidbeheersing binnen het gebouw is er gebruik gemaakt van de Mavopreen Plano 50/0 en Mavopreen F 50/0 geluidsabsorberende platen van Mavotrans. In de trappenhuizen zijn de platen in de kleur grijs-wit toegepast. In in de centrale hal zijn de platen gespoten in speciaal door de school bepaalde kleuren. Op deze wijze vormt het plafond een heel kleurrijk geheel en sluit het naadloos aan bij het interieurs van de centrale hal. Zo wordt door de toepassing van geluidsabsorberende platen niet alleen een akoestische verbetering gerealiseerd maar geven de platen ook een speels effect aan de ruimte. Een creatieve en effectieve oplossing.
Door de bolvorm van de kantine ruimte was ook hier een onaangename nagalm aanwezig. op het hoogste punt van het plafond kubusvormige geluidsabsorberende elementen op te hangen is de nagalm gereduceerd tot een prettig niveau . Ook deze elementen zijn in door de school gewenste kleuren gespoten, zodat de oplossing prima past bij het karakter van de ruimte
 

Wateringse Veld College

Wateringse Veld

   

 Feiten en cijfers

  Functioneel en esthetisch

 275 akoestische elementen

 In elke gewenste kleur te spuiten

 

 

  Onderwijs voor 1.200 leerlingen

 

 
     

Bronvermelding: fotografie DigiDaan/ M3Vadviespartner

 

Kantine

 

Trappenhuis

Kantine Waterinsgse Veld college   Trappenhuis Wateringse Veld College
 

 

 

 

 

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans