Schouwburg De Lawei – Drachten

De compleet vernieuwde schouwburg in Drachten


akoestiek in de Schouwburg

 

Architect: TenBrasWestinga
Aannemer: Friso Aannemingsmaatschappij
Akoestisch advies : Mavotrans
Verwerker: Mavotrans

De uitdaging

Schouwburg De Lawei in Drachten is compleet vernieuwd. De publieke ruimten zijn volledig gerenoveerd, er is een nieuwe kleine zaal gerealiseerd en diverse ruimten zijn vernieuwd en gemoderniseerd. Daarbij zal het laden en lossen voortaan inpandig plaatsvinden en de backstage logistiek is flink verbeterd. Dat, gecombineerd met een compleet nieuwe look en feel van het pand maakt dat De Lawei weer klaar is voor de toekomst. De Lawei is een schouwburg met een heel divers cultureel aanbod. Het is het kloppende hart en de culturele ontmoetingsplaats van Drachten en de regio. Een gastvrijhuis voor de (podium)kunsten waar makers en liefhebbers elkaar treffen in de meest optimale omstandigheden.


Voor een schouwburg is een correcte akoestiek in de verschillende ruimten natuurlijk een must. Architect van dit project TenBrasWestinga had hier bij het ontwerp van het vernieuwde De Lawei al rekening mee gehouden. In het bestek was door de architect een akoestische oplossing voor de Rutger Hauer filmzaal, de kleine zaal en voor de expositieruimte de Gallerij voorgeschreven met de producten van Mavotrans.

De oplossing

Voor een goede geluidbeheersing binnen de diverse ruimten is gebruik gemaakt van de Texaa® Vibrasto 3 akoestische wand- en plafondbekleding. Dit is een textiele bekleding gespannen over een laag geluidsabsorptie-materiaal.

 

Voor de Rutger Hauerzaal is gekozen voor de zwarte variant, waarbij de bekleding tussen de, op de wand aangebrachte, vakken is gespannen.


In de kleine zaal zijn de achterwand en het plafond voorzien van de grijze uitvoering. In de galerij is gekozen voor lichtgrijze plafondeilanden.


Een correcte verwerking van de akoestische bekleding is zeer belangrijk voor een optimaal akoestisch en esthetisch eindresultaat. Daarom is de montage verricht door een van Mavotrans vaste montagebedrijven.
 

 

  Feiten en cijfers

 

          Functioneel en esthetisch

  
   Ruim 1.000 m² Vibrasto verwerkt

 

Leverbaar in 22 modieuze kleuren

    

  Vibrasto textiel met rug van vilt 3 mm
 
 dik

Texaa® Vibrasto

   

Texaa® Vibrasto biedt een zeer goede geluidsabsorptie in een breed frequentiegebied.

De textiele afwerking is stootbestendig, vuilafstotend, slijtvast en daardoor ideaal voor toepassing in publieke ruimten. De wand- en plafondbekleding is leverbaar in 22 moderne kleuren.

De bijzondere uitstraling, het geluidsabsorberend vermogen en de ruime kleurschakeringen zorgen ervoor dat deze akoestische bekleding zeer veel mogelijkheden biedt en overal toepasbaar is. Texaa® Vibrasto is één van de meest gekozen oplossingen voor akoestische wand- en plafondbekleding in de markt.


Bekijk alle voordelen van Texaa® Vibrasto bij onze uitgebreide productinformatie of download ons productblad
 

 

   
De Lawei   Gymzaal van de Klimop met akoestiek verbetering
     
Akoestiek in Schouwburg De Lawei
 
De Lawei - Drachten
 

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies voor uw schouwburg, theater of bioscoop kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

 

 

  
 

  


  Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans