Restauratie stationskoepel tot T-HUIS

Architect: K3 Architectuur
Aannemer: Bouwbedrijf Kuiper Arnhem
Interieurdesign: Ruud-Jan Kokke

Projectomschrijving

Vanwege de uitbreiding van het nieuwe station Arnhem Centraal moest een monumentale stationskoepel ruimte maken voor de nieuwe entree en de aanleg van extra sporen. De stad Arnhem wilde deze monumentale koepel echter wel behouden, dus moest er een nieuwe bestemming gezocht worden. Park Presikhaaf werd de nieuwe locatie en Zorgorganisatie Siza kreeg de kans om van het nieuwe pand een sociale horecaonderneming te maken waar mensen met een arbeidshandicap werkzaam zullen zijn. 
 
Het beton van het gebouw dat verplaatst moest worden vormde een geheel, gemaakt uit Arnhems oorlogspuin. Bouwbedrijf Kuiper Arnhem kreeg de zorgvuldige taak om het beton in stukken te zagen, naar het park te vervoeren en het daar weer op te bouwen. K3 Architectuur uit Arnhem heeft een aanbouw ontworpen om plaats te bieden aan de sanitaire voorzieningen en de keuken. Hierdoor kreeg het gebouw een T-vorm wat leidde tot de toepasselijke naam: T-HUIS. De inrichting en meubels van het T-HUIS zijn ontworpen door designer Ruud-Jan Kokke.

Toegepaste Plaka Nederland materialen bij dit project

Omdat de bijzondere constructie van het dak niet in een geheel verplaatst kon worden, is er een nieuw dak aangebracht. De koepel is met houten spanten gereconstrueerd. Om een onaangename nagalm van het geluid in de ruimte te voorkomen is het plafond 70 mm verlaagd. Hierbij is Texaa® Vibrasto akoestische bekleding gespannen over een laag sterk geluidsabsorberend schuimmateriaal. De Texaa® Vibrasto is in een azuurblauwe kleur uitgevoerd waardoor het plafond niet van het origineel te onderscheiden is. Op deze wijze is er een zeer aangename akoestiek aangebracht waarbij het oorspronkelijke karakter van het pand volledig in stand is gebleven.

Klik hier voor meer informatie over Texaa Vibrasto

 
               

              



Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans