Proeflokaal Mimi – Voorschoten

Hét food & lifestyle restaurant


akoestiek het proeflokaal Mimi

 

Opdrachtgever: Van der Valk
Advies/levering/verwerking:  Mavotrans

De uitdaging

Van der Valk Voorschoten opent het Proeflokaal Mimi. Mimi is hét food & lifestyle restaurant. Mimi is vernieuwend en een tikkeltje eigenwijs. Helaas functioneerde deze prachtige ruimte voor wat betreft de akoestiek onder niveau. Bij de aanwezigheid van grote groepen mensen gecombineerd met achtergrondmuziek nam de spraakverstaanbaarheid zodanig af dat er klachten van kwamen. De verschillende materialen in de ruimte en het harde betonnen plafond veroorzaakte een vervelende nagalm. 

De akoestiek in een door Mavotrans eerder gerealiseerd project werd door Van der Valk als dusdanig positief ervaren dat Van der Valk ook voor hun eigen proeflokaal Mimi, Mavotrans benaderd heeft om te adviseren in een akoestiek oplossing voor de storende nagalm in het proeflokaal

 

De oplossing

Voor de oplossing van de nagalm in de ruimte is er gebruik gemaakt van de Mavopreen Plano geluidsabsorberende platen van Mavotrans. In de ruimte zijn de platen in de kleur zwart toegepast.

Door de toepassing van de Mavopreen Plano platen kon een intensieve verbouwing van de gehele ruimte achterwege blijven. De eenvoudige en efficiënte manier van verwerking heeft er voor gezorgd dat het proeflokaal direct na plaatsing weer in gebruik genomen kon worden.

De ruimte is voorzien van 260 geluidsabsorberende platen met een afmeting per plaat van 1.250 x 625 mm en een dikte van 50 mm. De Mavopreen Plano platen hebben een hoge verouderingbestendigheid, zijn vrij van kunstmatige en natuurlijke mineraalvezels, halogeen en FCKW en zijn daarbij moeilijk ontvlambaar. 

Door toepassing van de Mavopreen Plano platen is de nagalmtijd van 2,5 seconden teruggebracht naar 0,8 seconden. Dit levert een aangenaam akoestisch klimaat in het proeflokaal en een optimale geluidbeheersing.

 

 

  Feiten en cijfers

 

    202 m² geluidsabsorptie      aangebracht

 Functioneel en esthetisch


  260 akoestische platen    verlijmd

   Nagalmtijd teruggebracht
  naar 0,8 sec 


Bekijk alle voordelen van Mavopreen platen bij onze uitgebreide productinformatie of download ons productblad
 

 
     
 
 
 

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies voor uw restaurant, café/bar of horecagelegenheid  kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

 

 

  
 

  


  Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans