Koetshuis Nijenrode - Breukelen

 

Projectomschrijving

Het koetshuis van kasteel Nijenrode bij Breukelen is volledig gerenoveerd. Uitgangspunt voor deze renovatie was om het koetshuis zoveel mogelijk terug te brengen in de oude staat. Het koetshuis is weer in ere hersteld. Het koetshuis heeft diverse multifunctionele zalen waarin congressen, vergaderingen, recepties, diners, lezingen, seminars, enz. kunnen worden georganiseerd. Een goede akoestiek is van groot belang voor het gebruikscomfort van deze ruimten.

Als akoestisch adviesbureau is Adviesbureau Nieman ingeschakeld. Zij hebben aangegeven dat extra akoestische voorzieningen in twee zalen noodzakelijk zijn. Zonder extra geluids absorberende materialen zouden de zalen niet geschikt zijn voor hun beoogde doelen.

Beco projectinrichters heeft de inrichting van het koetshuis verzorgd, uiteraard was hun verzoek, dat de akoestische voorzieningen de uitstralingen van beide zalen niet zou beïnvloeden. De akoestische correcties moesten perfect aansluiten bij de inrichting van de zalen.

 

Toegepaste Mavotrans materialen bij dit project

Mavotrans heeft daarom voorgesteld om het plafond in de ‘Dining Room’ (de grote zaal) te voorzien van geluidsabsorberende schuimplaten waarover een wit doek wordt gespannen. Door het grote volume van de ruimte was het noodzakelijk veel absorptiemateriaal aan te brengen. In totaal zijn 12 vlakken van elk 12 vierkante meter voorzien van dit geluidsabsorptiesysteem. Het geeft een heel mooi en strak eindresultaat waarin ook de ophanging van de verlichting is geïntegreerd.

In de kleinere zaal het ‘Witte Pert’ was minder absorptiemateriaal nodig. Hier is gekozen voor geluidsabsorberende wandpanelen te voorzien van een persoonlijke print. Hierbij is gebruik gemaakt van oude foto’s van het voormalige koetshuis. Er zijn drie panelen van 1 x 1 meter en drie panelen van 1 x 1,40 meter toegepast.

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans