Basisschool De Eshof – Den Haag

School van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden

Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden

 

Opdrachtgever: Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden
Advies/levering/verwerking : Mavotrans
 

De uitdaging

De akoestiek van twee klaslokalen van basisschool De Eshof in Den Haag liet nogal te wensen over. De nagalmtijd in deze lokalen was te lang en dit veroorzaakte klachten bij leerlingen en leerkrachten. De lange nagalmtijd in deze ruimten werd veroorzaakt door het gebruik van harde materialen zoals een gipsplaten plafond en linoleum vloer. Andere lokalen van de Eshof waren voorzien van een verlaagd systeemplafond of vloerbedekking, waardoor de akoestiek in die lokalen een aanvaardbaar niveau had.


Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden was reeds bekend met de akoestische oplossingen van Mavotrans en heeft ons gevraagd een praktische en kostenefficiënte oplossing te bieden voor het creëren van een aangenaam akoestisch comfort in de beide lokalen.

 

Eshof

De oplossing

Na een akoestische berekening van de beide klaslokalen werd de te lange nagalmtijd bevestigd en hebben wij geadviseerd om tegen het plafond geluidsabsorberende Mavopreen® Plano platen aan te brengen. Deze platen van zachtschuim bieden hele hoge absorptiewaarden en kunnen eenvoudig tegen het plafond worden verlijmd.

Een ingrijpende verbouwing van deze ruimten, zoals het installeren van een nieuw systeemplafond of het leggen van een nieuwe vloer, kon door de toepassing van de Mavopreen® Plano platen achterwege blijven. Dit betekende een minimale overlast voor de school. Door de eenvoudige en efficiënte verwerking konden de lokalen gelijk weer in gebruik worden genomen.
 
 

  Feiten en cijfers

  104 akoestische platen verlijmd

  
   Nagalmtijd teruggebracht naar 0,8 sec

 

   Plano plaat: 1,250x 625 mm

  
 

   Verbeterde akoestisch comformt in 
    2
schoollokalen

     

Akoestiek in het klaslokaal op De Eshof

Klik op de foto's om te vergroten.

  Elk lokaal is voorzien van 52 geluidsabsorberende platen met een afmeting per plaat van 1.250 x 625 mm en een dikte van 50 mm. De Mavopreen® Plano platen hebben een hoge verouderingbestendigheid, zijn vrij van kunstmatige en natuurlijke mineraalvezels, halogeen en FCKW en zijn daarbij moeilijk ontvlambaar.

Door toepassing van de Mavopreen® Plano platen is de nagalmtijd teruggebracht naar 0,8 sec. Dit levert een aangenaam akoestisch klimaat in de lokalen en een optimale geluidbeheersing. Zowel de school als de leerlingen en leerkrachten merken het verschil en zijn blij met het behaalde resultaat.    
 
Basisschool   Schoollokaal met akoestiek
     
De Eshof akoestiekverbetering in schoollokaal   Minder Galmtijd  in uw klaslokaal
 

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies voor uw klaslokaal kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

 

 

  
 

  


  Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans