Activiteitencentrum Het Punt – Vroomshoop

Architect : Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson bv
Adviesbureau akoestiek : Alcedo bv
Aannemer/verwerker : Bouwbedrijf Bramer B.V.
 

De uitdaging

In de theaterzaal van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop moesten de wanden worden voorzien van geluidsabsorberende wandbekleding. In het bestek was een volledige omschrijving van het gewenste systeem voor deze wandbekleding beschreven.


Bouwbedrijf Bramer B.V kwam met de vraag bij Mavotrans of wij een dergelijk systeem konden leveren waarbij twee knelpunten moeten worden opgelost. Ten eerste moest er voldoende absorptiemateriaal worden aangebracht, zodat er goede resultaten in vooral de lage frequentiegebieden konden worden bereikt. Als tweede uitdaging moest er een kostenbesparende oplossing worden aangeboden met de juiste uitstraling en kleuren. Die volledig past bij de door de architect ontwerp.

De oplossing

Mavotrans heeft een volledig nieuwe constructie uitgewerkt, waarbij de akoestische wandbekleding, ter voorkoming van vervuiling, op een hoogte vanaf ca. 2 meter op de wand wordt aangebracht. Om goede geluidsabsorptie waarden in het lage frequentiegebied te realiseren is achter de wandpanelen een spouw van 100 mm gerealiseerd. In totaal zijn 72 panelen van 2,4 x 1,2 meter aan beide zijden van de theaterzaal aangebracht.


Deze oplossing is een efficiënte en kostenbesparende oplossing die prima past binnen het gestelde budget. Door de brede kleurscharkeringen bood het de architect voldoende mogelijkheden om de oplossingen aan te laten sluiten bij het design van de ruimte.


 

   Foto’s: Bart van Hoek
 

 



Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans