PostNL – Den Bosch, Rotterdam, Zwolle en Arnhem

Renovatie van bedrijfsvloeren in 4 sorteercentra


Migutrans FS 135 - PostNL sorteercentra

 

Opdrachtgever: PostNL
Verwerker: BetonRestore
Leverancier en advies : Mavotrans
 

De uitdaging

Een vlakke vloer is onontbeerlijk voor een modern magazijn, distributiecentrum of opslagplaats.

Ter plaatse van de voegovergangen zal de vloer echter nooit helemaal vlak zijn en dit kan de nodige problemen veroorzaken. Zo kampte PostNL met beschadigingen aan de vloer en de heftrucks in hun sorteercentra.

Door de hoogteverschillen in de betonvloeren aan weerszijden van de dilatatievoegen werden hinderlijke schokken en trillingen ervaren met de vorkheftrucks. Hierdoor ontstond een voedingsbodem voor vloerbeschadigingen. De vorkheftrucks reden de vloerranden geleidelijk aan stuk, wat dan nog meer hinderlijke schokken veroorzaakte. Met als gevolg lichamelijk klachten van de heftruckchauffeurs en beschadigingen aan de heftrucks.

PostNL schakelde daarom de hulp in van onze bouwtechnisch ingenieur Oebele de Haan om een oplossing te vinden voor het realiseren van een vlakke voegovergang, waarbij beschadigingen en gezondheids-klachten van de heftruckchauffeurs tot het verleden zouden behoren.

De oplossing

Na inventarisatie ter plaatse en vaststelling van alle eisen waaraan het voegprofiel moest voldoen met betrekking tot de maximale belasting en de dilatatievoegbeweging, heeft Oebele het Migutrans FS 135 dilatatieprofiel geadviseerd. Dit dilatatieprofiel is zeer hoog belastbaar en kan bewegingen in drie richtingen opnemen. Het profiel waarborgt een vlakke voegovergang en beschadigingen aan de vloer en de heftrucks behoren hiermee tot het verleden.

Een vakkundige verwerking van de profielen is cruciaal voor een goed eindresultaat. Oebele heeft daarom de samenwerking gezocht met BetonRestore uit Spijk.

BetonRestore heeft al meerdere malen de Plaka dilatatieprofielen verwerkt en beschikt daardoor over de benodigde expertise en ervaring. Hiermee is een professionele en efficiënte montage gewaarborgd..

 

  Feiten en cijfers

  • Ruim 400 meter Migutrans FS 135 profielen verwerkt

    Aangebracht in 4 PostNL sorteercentra


  • Tot 250 k/N belastbaar door vorkheftrucks op volrubber of luchtbanden


  • Belastbaar tot 30 kg/mm door vorkheftrucks met harde kunststof wielen

    Voegwerking profiel 20 (+10/-10) mm
     

     

Als eerste is het sorteercentrum in Den Bosch aangepakt. Na een positief eindresultaat zijn inmiddels ook de sorteercentra in Rotterdam, Zwolle en Arnhem voorzien van de Migutrans profielen en is BetonRestore tegenwoordig verantwoordelijk voor het complete vloeronderhoud van alle sorteercentra van PostNL.

Migutrans FS 135

   

Migutrans® FS 135 is een zwaar belastbare opbouwprofielen, geschikt voor vloeren bereden door vrachtwagens, vorkheftrucks en palletwagens. Het profiel is slijtvast, onderhoudsvrij, zeer duurzaam en heeft een geringe hoogte van 25 mm.


Bekijk alle voordelen van Migutrans dilatatieprofielen bij onze uitgebreide productinformatie of download het productblad.

 

   
PLAKA Migutrans instaleren bij POSTNL   PLAKA Migutrans dialatieprofielen bij PostNL
   
Klik hier om te vergroten  
     
Voor meer informatie of een vrijblijvend advies voor dilatatie in uw magazijn-, fabrieks- of bedrijfsvloer kunt u contact opnemen met onze dilatatieprofielen specialist. 
     
  
 

  


  Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans