Distributiecentrum Blokker - Mijdrecht

 

Project

Het distributiecentrum van Blokker in Mijdrecht is in 2007 met ruim 26.000 m2 uitgebreid. Voor het overbruggen van de dilataties van het bestaande naar het nieuwe vloerveld zijn de Migutrans dilatatieprofielen van Mavotrans toegepast.

In ’89 is een groot deel van het distributiecentrum van Blokker in Mijdrecht door een brand verwoest. Alleen de betonvloer is behouden gebleven. Op dat moment werd besloten om meerdere distributiecentra te creëren om zo minder afhankelijk te zijn van één locatie. Het afgebrande deel van het distributiecentrum werd daarom niet gelijk herbouwd. Pas in 2007 was uitbreiding van deze locatie gewenst. Van Moort & Partners Architecten B.V. kreeg de opdracht een ontwerp voor de uitbreiding te maken. Bouwbedrijf Midreth mocht de klus gaan uitvoeren.

Een groot deel van de destijds behouden betonvloer bleek niet meer te herstellen. Dit deel is gesloopt waarna een nieuwe betonvloer is gerealiseerd. Het deel van de vloer dat kon worden hersteld, is voorzien van een extra druklaag om zo meer draagkracht aan de vloer te geven.
 

Toegepast Mavotrans product bij dit project.

Door de ontstane situatie van de aansluiting van een bestaande op een nieuwe vloer, was het aanbrengen van dilataties noodzakelijk. Omdat Blokker in het bestaande magazijn ter plaatse van de dilataties vaak schade had aan de vloer, werd gezocht naar een kwalitatief hoogwaardige en duurzame oplossing voor de voegoverbrugging.

Midreth heeft Mavotrans ingeschakeld om een advies uit te brengen. Samen met de architect zijn alle eisen, waaraan het dilatatieprofiel moet voldoen, geïnventariseerd. Een eerste vereiste aan het profiel was een zeer vlakke voegovergang. Daarnaast moest het profiel zettingsverschillen op kunnen nemen en moest het belastbaar zijn door de in het magazijn rijdende vorkheftrucks. Uiteindelijk is het Migtrans FS 135/2500 profiel toegepast. Dit dilatatieprofiel is zeer hoog belastbaar en kan bewegingen in drie richtingen opnemen. Het profiel waarborgt een vlakke voegovergang en beschadigingen aan de vloer ter plaatse van de voegovergangen behoren tot het verleden.

Een professionele verwerking van de profielen is zeer belangrijk voor het eindresultaat. Plaka Nederland heeft geadviseerd de montage te laten verrichten door B&T Aannemingsbedrijf. Zij hebben de dilatatieprofielen van Mavotrans vaker verwerkt en beschikken daardoor over de nodige ervaring.
 

Klik hier voor meer informatie over het Migutrans FS 135 profiel

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans