Pathé multiplex bioscoop - Den Haag

 

Hoofdaannemer: BAM Utiliteitsbouw Bunnik

Architect: Architectenbureau Bolles-Wilson
Akoestiek adviseur: adviesbureau Peutz
Constructie adviseur: DHV bouw en industrie

 

Projectomschrijving

Bioscoopbedrijf Pathé vestigt een megabioscoop met negen zalen en ca. 2.500 stoelen in het in het centrum van Den Haag. Het nieuwe uitgaanscomplex moet in 2007 klaar zijn. Het bouwproject is ontworpen door architecten bureau Bolles-Wilson uit Münster (Duitsland).

Voor de constructie van de bioscoop heeft de architect gekozen voor een volledig stalen skelet. Deze zogenaamde lichtgewicht constructie heeft als eigenschap dat het geluid zich sneller voortplant dan in een traditionele betonnen constructie. Speciale aandacht voor de akoestische ontkoppeling is daarom noodzakelijk. Door de opdrachtgever is akoestisch adviesbureau Peutz ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de akoestiek van de bioscoop volledig zal voldoen aan de gestelde contactgeluidisolatie-eisen.

 

Toepassing Plaka Nederland akoestische ontkoppelmaterialen

Al in een vroeg stadium is Plaka Nederland bij dit project betrokken om een passende akoestische oplossing aan te dragen. Na beoordeling van de bouwtekeningen en overleg met de aannemer BAM Utiliteitsbouw is een speciaal op maat gemaakte oplossing voorgesteld.

Om contactgeluiden te vermijden moeten alle onderdelen van de constructie volledig akoestisch worden ontkoppeld. Alle kanaalplaatvloeren van de bioscoop worden geplaatst op een verloren bekisting waaronder blokken zijn gemonteerd. Het akoestisch materiaal is een composiet op basis van kurkgranulaat en natuurrubber en biedt zeer hoge contactgeluidisolatiewaarden en kan hoge belastingen opvangen.

Om stevigheid en stijfheid aan de totale constructie te geven worden de vloerdelen onderling met elkaar verbonden door stalen doken. Deze doken worden voorzien van een omhulsel waaraan een haarspeld is gelast t.b.v. bevestiging aan de vloerdelen. Door deze omhulsels is ook bij de verbinding van de vloeren een akoestische ontkoppeling gerealiseerd. Daarnaast zijn de onderzijden van de opgaande delen van de stalen constructie volledig ingepakt in Alveolit van Plaka Nederland.

 

Alveolit is een geslotencellig polyethyleenschuim dat, mits niet wordt belast, ook zorgt voor een akoestische ontkoppeling.

Tijdens de uitvoeringsfase van de bouw worden door adviesbureau Peutz diverse controles uitgevoerd met betrekking tot de verwerking en de montage van de contactgeluidisolerende oplossingen.


Pathe_Denhaag_7.pngContact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans