IBM-toren – Uithoorn

Opdrachtgever: Park Krayenhoff C.V.
Architect: Ibelings van Tilburg Architecten
Akoestische adviesbureau: M+P Raadgevende ingenieurs B.V.
Aannemer: UBA Bouw B.V.


De uitdaging

Op het voormalige IBM-terrein in Uithoorn is de nieuwe woonwijk ‘Park Krayenhoff’ gerealiseerd.

Na het vertrek van computerbedrijf IBM zijn alle panden op het torentje na gesloopt. Het kantoortorentje was altijd gezichtsbepalend voor het totale complex en is daarom als icoon behouden gebleven.
De toren is compleet omgebouwd tot een luxe appartementen complex met drie woonlagen, een parkeerkelder en een dakterras. In de toren zijn drie exclusieve appartementen van ruim 210 m² gerealiseerd. Luxe en comfort zijn de uitgangspunten van deze appartementen. Het realiseren van een optimale geluidsisolatie was daarom van groot belang. Omdat de bestaande vloeren te weinig massa boden voor een goede geluidsisolatie, werd Mavotrans gevraagd een passende oplossing aan te dragen.

De oplossing

In alle drie de appartementen is een Mavo-dBreak Isoprofile zwevende vloerconstructie op de bestaande vloer aangebracht. Waarbij de akoestische ontkoppeling wordt gerealiseerd door middel van contactgeluidisolerende elastomeerblokken.
Het systeem is volledig op maat ontworpen op basis van akoestische eisen en belastingen, waarbij een afveerfrequentie van 10 Hz is bereikt.
Na afronding van alle werkzaamheden zijn door M+P Raadgevende ingenieurs geluidmetingen verricht waaruit is gebleken dat alle vloeren ruimschoots voldoen aan de gestelde eisen waarbij de interne isolatie voor contactgeluid als zeer goed wordt omschreven.
  Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans