Brede school Het Dok – Oegstgeest

Architect : Architectenbureau Paul de Ruiter bna
Aannemer : Bouwbedrijf de Vries en Verburg
Verwerker : Montagebedrijf van Mavotrans
 

De uitdaging

Brede school Het Dok omvat een basisschool, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, muziekschool, sportzaal, expositieruimte en een multifunctionele ruimte.
De sportzaal is gelegen op de 1e verdieping van het gebouw. Hierdoor is de toepassing een akoestische zwevende vloer in deze ruimte noodzakelijk, zodat in de onderliggende ruimten geen geluidsoverlast ontstaat door de activiteiten die in de sportzaal plaatsvinden. Mavotrans is gevraagd een geschikte oplossing aan te bieden gebaseerd op het in het bestek omschreven systeem.
 

De oplossing

Voorgesteld is om de zwevende vloer te realiseren door toepassing van het Mavo-dBreak Isofloat systeem. Door middel van rekensoftware is aangetoond dat dit systeem een betere prestatie biedt dan het in het bestek voorgestelde systeem. De meer efficiënte montage, wat resulteert in lagere kosten, gaven de doorslag om voor dit systeem te kiezen.

In deze situatie wordt een zeer lage afveerfrequentie van 7,8 Hz bereikt. Met het Mavo-dBreak Isofloat systeem zijn zelfs afveerfrequenties mogelijk van minder dan 6 HZ.

Door de volledige akoestische ontkoppeling van de vloer met alle aansluitingen van de bouwconstructie worden de contactgeluiden niet overgebracht. Het systeem voldoet volledig aan de gestelde prestatie-eisen en resulteert in een verhoogd akoestische comfort van het gebouw.


Klik hier voor meer productinformatie
 


 



Indien u meer informatie wenst of een persoonlijk advies, neem dan contact op met onze adviseur



Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans