Geluidscherm A20 - Schiedam

 

Hoofdaannemer: Dura Vermeer

Projectontwikkelaar: Vos' Projectontwikkeling


 

Projectomschrijving

Ter beperking van de geluidoverlast van de A20 is ter hoogte van de afslag Schiedam een 1,5 kilometer lang geluidsscherm geplaatst. Holland Scherm heeft de geluidschermen gerealiseerd. Voor de afdichting van de kieren in de geluidschermen hebben zij gekozen voor Mavotex 600 compressieband.

In november vorig jaar is Holland Scherm gestart met de realisatie van het geluidscherm langs de A20. Het ontwerp van het geluidscherm stond omschreven in een RAW bestek en bestaat uit stalen stijlen met betonnen elementen. De elementen worden prefab aangeleverd. Het geluidscherm wordt onderbroken door een spoorlijn, waarbij het westelijke gedeelte van het scherm wordt voorzien van groene begroeiing. Ook de groenvoorziening wordt door Holland Scherm aangelegd.

 

Toegepaste Mavotrans materialen bij dit project

Tussen de betonelementen onderling ontstaat bij plaatsing een naad. Voor het afdichten van deze naad heeft Holland Scherm gekozen voor Mavotex 600 compressieband. De keuze is op het compressieband van Plaka Nederland gevallen, omdat dit band is voorzien van een KOMO certificaat wat dit bij dit project vereist werd. Ook de kwalitatieve hoogwaardige eigenschappen waren bepalend voor de keuze. Het band is in vergelijking met kit zeer onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam.

Het verwerken van het compressieband is heel eenvoudig en werkt arbeidstijdsbesparend. Voordat de betonelementen van het geluidscherm worden geplaatst, worden deze voorzien van het compressieband. Het band wordt voorgecomprimeerd geleverd en kan hierdoor meteen van de rol worden aangebracht. Door de zelfkleving is het aanbrengen van het band zeer eenvoudig. Als hulpmiddel voor montage is het band voorzien van zelfkleving.

Mavotex 600 is een geïmpregneerd schuimstofband voor het duurzaam afdichten van voegen, kieren en naden in de woning-, utiliteits-, weg- en waterbouw. Dit compressieband werkt zowel slagregendicht, geluidisolerend als thermisch isolerend en is breed inzetbaar voor vele voegafdichtingen.

In de geluidschermen langs de A20 is totaal ruim vijf kilometer compressieband toegepast. Door de kleur zwart heeft het geheel een strakke uitstraling gekregen.

 

Klik hier voor meer informatie over Mavotex 600.
Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans