Energieneutraal regiokantoor Enexis

Opdrachtgever: Enexis
Architect: Atelier PRO
Aannemer: BAM Utiliteitsbouw regio Oost

Projectomschrijving

In Zwolle heeft BAM Utiliteitsbouw regio Oost een energieneutraal regiokantoor voor Enexis gerealiseerd. Het nieuwe regiokantoor is op het gebied van duurzaamheid een vooruitstrevend project. Het project omvat een inspirerend, dynamisch en energieneutraal kantoorconcept met bedrijfshal, is optimaal en flexibel ontworpen en daardoor toekomstbestendig.

Het gebouw, ontworpen door Atelier PRO, heeft een vloeroppervlak van 5.500m2. Het ruimtelijk opgezette kantoor biedt plaats aan ruim 200 medewerkers en is flexibel indeelbaar en volgens het principe van ‘Het Nieuwe Werken’ ingericht. In het centrale atrium is beplanting aanwezig wat de fijnstof uit de ventilatielucht zuivert. De PV-cellen op het dak wekken voldoende energie op om het kantoor draaiende te houden. In combinatie met een Warmte Koude Opslag zorgt dit voor een energieneutraal gebouw.

Het bijzondere aan het kantoor is de zonwerende gevel. Doordat de kozijnen schuin in het gevelvlak zijn geplaatst, wordt directe zoninval beperkt en wordt een zelfbeschaduwende gevel gecreëerd. Deze gevel gaat opwarming door directe zoninstraling tegen, maar biedt wel voldoende daglicht en uitzicht. Ca. 100 composiet gevelpanelen vormen het geveloppervlakte van 1.250m2.
 

Toegepaste Plaka Nederland materialen bij dit project

Tussen deze gevelpanelen zitten naden die afgedicht moeten worden. In overleg met werkvoorbereider Jonny Karst van BAM Utiliteitsbouw is besloten deze naden af te dichten met Mavotex® 600 compressieband. Dit is een hoogwaardige, zelfklevende en geïmpregneerde schuimstofband voorzien van KOMO-keur. De Mavotex® 600 werkt zowel slagregendicht, geluidsisolerend als thermisch isolerend.

Klik hier voor meer informatie over Mavotex 600

                                 


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans