Coulissen - Heerhugowaard

 

Hoofdaannemer: Dura Vermeer

Projectontwikkelaar: Vos' Projectontwikkeling

 

 

Projectomschrijving

In Heerhugowaard realiseert Dura Vermeer het woning-bouwproject Coulissen. Bij deze 44 woningen wordt zonne-energie actief benut door de toegepaste zonnepanelen op het dak. Dit type woningbouw haalt probleemloos de energie klasse A+. Bij het project is ondermeer butyltape toegepast voor een optimale afdichting van naden en kieren.

Het project maakt deel uit van de Vinexlocatie Stad van de Zon. Bij deze wijk wordt gestreefd naar CO2-emissieneutraliteit. Dit wil zeggen dat de wijk zelf net zoveel energie moet opleveren als zij met al haar functies (wonen, werken, verkeer) verbruikt.

Infraroodscans Projectontwikkelaar Vos’ Projectontwikkeling heeft de warmteverliesmetingen van de door haar ontwikkelde woningen laten toetsen met behulp van een infraroodcamera. Alle constructie aansluitingen, dakelementen en aansluitingen op het binnenspouwblad zijn gecontroleerd. Alle infraroodscans vertonen hetzelfde egale warmtebeeld en lekkende kieren en naden zijn niet waargenomen. De toekomstige bewoners van dit type woning zullen flink gaan besparen op hun energierekening.

 

Toegepaste Mavotrans materialen bij dit project

Het project Coulissen typeert zich door de toepassing van ondermeer een energiezuinige gebouwschil door een uitgebreid isolatiepakket en optimale kierdichtheid. In samenwerking met uitvoerder Ron Koning van Dura Vermeer is door toepassing van butyltape een optimale afdichting van constructienaden en -kieren gerealiseerd, dat zeker heeft bijgedragen aan het verkregen energetisch eindresultaat.

 

Klik hier voor meer informatie over Butyltape-alu.
Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans