MAVOTRANS CONTACT
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88

Wat is geluidsisolatie?

Geluidsisolatie zorgt er voor dat geluid niet van de ene ruimte naar de andere ruimte kan komen. Bijvoorbeeld er is geluidsisolatie tussen twee appartementen in een flatgebouw. Ook is er geluidsisolatie tussen buiten en binnen een woning. Zware materialen zoals beton of metselwerk zijn het meest effectief om geluid te isoleren. Een verdubbeling van oppervlaktemassa zal de geluidsisolatie met ongeveer 6 dB verbeteren. Een nog betere geluidsisolatie kan men bereiken met een dubbele wand constructie. Deze twee wanden moeten dan wel los van elkaar staan en mogen geen contact met elkaar maken.
 

Er is sprake van twee soorten geluidsisolatie:
1. luchtgeluidisolatie
2. contactgeluidisolatie
 

Bij luchtgeluid zorgt de lucht voor transport van het geluid. Die lucht brengt op zijn beurt de begrenzingsvlakken van het vertrek in trilling. Voorbeelden van luchtgeluiden zijn: spreken, zingen, vioolspelen e.d.
 

Bij contactgeluid zorgt een vast medium, zoals beton, voor transport van het geluid. Voorbeelden van contactgeluiden zijn: lopen, stampen, vallende voorwerpen, stansmachines, draaiende compressoren, schuiven met een stoel. De hierdoor in de constructie opgewekte trillingen worden door de constructie voortgepland en kunnen elders in het gebouw door vloeren en wanden weer als luchtgeluid worden afgestraald.
De bestrijding van contactgeluid moet vooral bij de bron worden gezocht, door te voorkomen dat het contactgeluid wordt opgewekt of doorgegeven. Het tegenhouden van eenmaal opgewekt contactgeluid is veel ingewikkelder.
 

Voor lucht- en contactgeluidisolatie biedt Mavotrans een breed skala aan oplossingen en materialen.

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans