Blog Mavotrans

De dakvoet sneller, beter en goedkoper luchtdicht geïsoleerd

De dakvoet eenvoudiger, sneller, beter en goedkoper luchtdicht geïsoleerd

 

Rinus de Moedt - 11 juli 2019 - Onderwerp: Luchtdichtbouwen

 

Rinus de Moedt Plaka Nederland

   Rinus de Moedt

   Sales en business development

   Rinus heeft een neus voor

   nieuwe ontwikkelingen en 

   concepten en vertaald

   innovatieve oplossingen naar

   klantvoordelen. Hij is

   gedreven en vastberaden

   iedere uitdaging aan te gaan.

   Heeft u vragen, wensen of

   informatie nodig over uw

   renovatie plannen of project,

   neem dan contact op:

   E : r.demoedt@mavotrans.nl
   T : 06 -10 80 41 42

 

Airtight dakvoetisolatie

Door de hoge eisen die worden gesteld aan de luchtdichtheid van gebouwen, is het van belang om luchtlekken in de constructie te voorkomen. De dakvoet veroorzaakt vaak een groot luchtlek en daar bieden wij nu een oplossing om bij de dakvoet de ruimte achter de muurplaat goed op te vullen en af te sluiten. De Airtight dakvoetisolatie wordt aangebracht vóórdat een prefab kap wordt aangebracht waardoor meerdere problemen bij de dakvoet worden opgelost.

 

 

Prefab kappen zijn niet meer weg te denken in de bouw. Nieuwe daken, zoals scharnierkappen, worden direct op muurplaten gehesen. Een constructief knooppunt dat aan hoge eisen moet voldoen. Zo moet de dakvoet over de volle breedte van het dak luchtdicht zijn en een grote warmteweerstand hebben. Dit zijn zware eisen voor een ruw en grof bouwonderdeel. Vooral omdat de omstandigheden waaronder de prefab kappen worden geplaatst zeer wisselend zijn. Praktijkmetingen wijzen uit dat de dakvoet met afstand het grootste lucht- en warmtelek vormt in de woningbouw. Vervelend, want eenmaal gerealiseerd is ook het lek dat het moeilijkst te herstellen is. Met dit gegeven zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing, op meerdere bouwplaatsen is in overleg met betrokkenen een idee uitgewerkt.

 

 

In eerste instantie is vooral gekeken naar de praktische uitvoerbaarheid, logisch want een succesvolle oplossing staat of valt met de uitvoering. Wanneer de muurplaat eenmaal is gesteld en bevestigd, wordt de gesealde Airtight dakvoetisolatie op de muurplaat geniet. De aangebrachte Airtight dakvoetisolatie kan in afwachting van de kap makkelijk enkele weken aan weer en wind worden blootgesteld. Bij het plaatsen van het dak is de aansluiting
in één keer lucht- en warmtedicht, eventueel bijstellen door ‘aanschuiven’ is daarbij nog mogelijk. Door de besparing in arbeidstijd is de oplossing ook nog eens betaalbaar.

Hoe waardeert u deze blog?

 

 
 

 

 

Adviesbureau Nieman kent als geen ander het belang van een goed uitgevoerd detail en heeft daarom de uitvoerbaarheid beoordeeld. Met name de mogelijkheid om ‘te schuiven’, waardoor segmenten onderling beter aansluiten, werd als positief ervaren. SHR Wageningen heeft tot slot in het laboratorium de luchtdichtheid gemeten, waarbij de conclusie kan worden getrokken dat klasse 3 kan worden bereikt, zonder toepassing van PUR-schuim of rubberprofielen.

De dakvoet hoeft, doortoepassing van de Airtight dakvoetisolatie, niet langer het grootste luchtlek te zijn

 

 

 
Heeft u behoefte aan vakkundige kennis, gerichte advisering en oplossingen en zoekt u een oplossing voor uw bouwproject? Neem dan contact met mij op. Ik ga graag de samenwerking met u aan om te kijken op welke wijze Mavotrans u van dienst kan zijn bij uw project.
 
 
______________________________________________________________________________________  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
   
   
   
   


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans