Blog Mavotrans

Creëer een waterdichte dilatatievoeg

Creëer een waterdichte dilatatievoeg met Mavosteel en Mavotrans voegenband

 

Expertise, advies en professionele verwerking
 

Tony Roerade productmanager Plaka Nederland

   Tony Roerade

   Productmanager

   Tony is onze productmanager

   bouwproducten. Met zijn

   technische knowhow van onze

   producten en het bouwproces

   is hij in staat oplossingsgericht

   met u mee te denken en biedt

   hij technische support aan ons

   verkoopteam.

   E : t.roerade@mavotrans.nl
   T : 079 344 63 22

 

Tony Roerade - 19 mei 2017 - Onderwerp: Waterdichte dilatatievoegen

 

Buiten onze jarenlange kennis en expertise voor het leveren van diverse producten voor de ruwbouw, biedt Mavotrans extra begeleiding door middel van het lassen van het voegenband op de bouwplaats.


Zo hebben wij op het werk datacenter AMS 15 De President in Hoofddorp voor de dilatatie op de begane grond de Mavosteel RBE geleverd. De Mavosteel RBE bekistingselementen worden toegepast om op een eenvoudige en snelle wijze een waterdichte dilatatievoeg te maken met een buitenliggend voegenband.
Het element is optioneel uit te breiden met Cret deuvels en is tevens te voorzien van thermisch verzinkte hoeklijnen van 60x60x6 of 40x25x4mm.

De dilatatie bij dit project heeft een lengte van 58 meter en om deze dilatatie waterdicht af te dichten is er een Nitriflex DA 240/25 buitenliggend voegenband toegepast. Dit voegenband voldoet aan de eisen die gesteld worden volgens de DIN 18541 en tevens voldoet het Nitriflex DA 240/25 aan de eisen die gesteld zijn vanuit het project betreffende de te verwachten waterdruk en de te verwachten vervorming.

 
  Bij het uitvoeren van een voegenband dient er voor een correcte waterdichting een ’bak’ gecreëerd te worden. Om dit te realiseren is het Nitriflex DA 240/25 voegenband prefab voorzien van een aangelaste L-hoek. Vanwege de lengte van de dilatatie van 58 meter en de eventuele maatafwijkingen ter plaatse is ervoor gekozen om het voegenband over de gehele lengte in twee delen te leveren en ter plaatse aan elkaar te lassen.

Hoe waardeert u deze blog?

 

 

 

 

Mavotrans levert niet alleen de Mavosteel RBE en het Nitriflex DA 240/25 voegenband, maar biedt ook de service van de laswerkzaamheden op de bouwplaats. In overleg met de uitvoerder ter plaatse wordt er een datum vastgesteld waarop de laswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Voor het laswerk dat wordt uitgevoerd door Mavotrans kan een garantie worden afgegeven van 10 jaar.
 

 
 

 

Voor dit project is er gekozen voor het Nitriflex DA 240/25 voegenband. In vaktermen wordt dit een buitenliggend voegenband genoemd. Dit houdt in dat het voegenband aan de onderzijde van de vloer is gesitueerd. Buiten dit buitenliggend voegband, levert Mavotrans nog vele variaties aan voegenbanden. Al naargelang de wens van de klant is er voor elke situatie wel een type voegenband leverbaar. Denk hierbij aan binnenliggende voegenbanden, dit zijn voegenbanden die in het hart van de vloer worden ingestort. Ook zijn voegenbanden leverbaar speciaal geschikt voor een aansluiting van bijvoorbeeld bestaande betonnen wanden op nieuw te storten vloeren en voegenbanden die worden gebruikt bij kunstwerken zoals viaducten.
 

 
 

Ontdek hier het totale programma innovatieve voegbanden

 

 

Indien u vragen heeft, advies wilt inwinnen of een offerte wilt ontvangen betreffende voegenbanden of de Mavosteel verloren bekistingselementen, kunt u contact met mij opnemen.

 
 

 

 
______________________________________________________________________________________  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
   
   
   
   


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans