Blog Mavotrans

Blog Plaka Nederland
 

Blogs


De dakvoet eenvoudiger, sneller, beter en goedkoper luchtdicht geïsoleerd

- Rinus de Moedt 11 juli 2019 - Onderwerp: luchtdichtbouwen

"Door de hoge eisen die worden gesteld aan de luchtdichtheid van gebouwen, is het van belang om luchtlekken in de constructie te voorkomen. De dakvoet veroorzaakt vaak een groot luchtlek en daar bieden wij nu een oplossing om bij de dakvoet de ruimte achter de muurplaat goed op te vullen en af te sluiten. De Airtight® dakvoetisolatie wordt aangebracht vóórdat een prefab kap wordt aangebracht waardoor meerdere problemen bij de dakvoet worden opgelost."

 

Naar het blog artikel          
             

Creëer een waterdichte dilatatievoeg met Mavosteel en voegenband

Tony Roerade - 19 mei 2017 - Onderwerp: Waterdichte dilatatievoegen

"Buiten onze jarenlange kennis en expertise voor het leveren van diverse producten voor de ruwbouw, biedt Plaka Nederland extra begeleiding door middel van het lassen van het voegenband op de bouwplaats. Zo hebben wij op het werk datacenter AMS 15 De President in Hoofddorp voor de dilatatie op de begane grond de Plakasteel RBE geleverd. De Plakasteel RBE bekistingselementen worden toegepast om op een eenvoudige en snelle wijze een waterdichte dilatatievoeg te maken met een buitenliggend voegenband."

 

Naar het blog artikel          
             

Duurzaam en energiezuinig renoveren en transformeren vereist samenwerking

Rinus de Moedt - 06 maart 2016 - Onderwerp: renoveren en transformeren

"In de bestaande bouw kan er nog een flinke verduurzamingsslag worden gemaakt. Vanuit de overheid worden de eisen met betrekking tot de energieprestatiecoëfficiënt, ook van bestaande gebouwen, steeds verder aangescherpt, daarom is er steeds meer aandacht voor het energiezuinig renoveren en transformeren van de huidige gebouwen. De overheid stelt dat vanaf 2050 alle bestaande gebouwen in Nederland energieneutraal dienen te zijn."

 

Naar het blog artikel             
             

Het stellen van metselwerkprofielen kan veel eenvoudiger

Tony Roerade - 14 juli 2016 - Onderwerp: Gevels en metselwerk

"Metselaars zijn gewend aan de tijdrovende klus van het stellen en stutten van hun metselprofielen door middel van schoren. Bij Plaka dachten we dat moet ook anders kunnen: sneller, efficiënter en met een mooier eindresultaat van het metselwerk. Daarom introduceerden wij  het met de MKB-Trofee bekroonde Plakafix systeem op de markt. De Plakafix is ontwikkeld vanuit een jarenlange praktijkervaring en daardoor gemakkelijk in gebruik. Mogen wij u hiervan overtuigen?"

 

Naar het blog artikel            
             

Uw gebouw ‘future-proof’ met het KES-kabelbuis doorvoersysteem

Tony Roerade - 19 oktober 2016 - Onderwerp: Waterdichte doorvoersystemen

"Bij het realiseren van een gebouw wordt er al in een vroeg stadium nagedacht over de leidingen die een gebouw in of uit moeten (of zelfs gebouwen met elkaar verbinden). In de bouwfase worden de desbetreffende leidingen aangelegd. Nadat de bouw volledig is afgerond, is het extra invoeren van een kabel of leiding vaak een ingrijpende klus die ook de nodige kosten met zich mee brengt. Wij hebben daarom een systeem ontwikkeld waarmee dit veel efficiënter, sneller en goedkoper kan worden gerealiseerd."

 

Naar het blog artikel            
             

De akoestiek in uw zorginstelling verbeteren?

Marcel Daas - 11 april 2016 - Onderwerp: Akoestiek

"Geluidshinder is een vaak onderschat aspect van het binnenklimaat bij zorginstellingen. De ruimteakoestiek heeft een grote invloed op de manier waarop mensen in een ruimte functioneren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een verbetering van de geluidbeheersing een positieve invloed heeft op het herstelproces en het welbehagen van patiënten, bewoners en bezoekers. U kunt ook zelf de nodige maatregelen nemen om de ruimteakoestiek te verbeteren. Deze 6 gratis tips helpen u op weg."

 

Naar het blog artikel            
             

Waarom kiezen voor een loodvervanger?

Rob Bakker - 18 maart 2016 - Onderwerp: Loodvervangers

"EPDM wordt steeds vaker in de bouw gebruikt als waterkerende laag voor bijvoorbeeld dakbedekking, gevelafdichting, gootbekleding en vijverfolies. AlphaFlex is ontwikkeld als een innovatieve en duurzame loodvervanger op basis van een duurzaam EPDM compound met strekmetaal. De AlphaFlex EPDM materialen zijn speciaal ontwikkeld als loodvervanger met de flexibele eigenschappen van het traditionele materiaal en de duurzaamheid van EPDM. De keuze voor het gebruik van deze loodvervanger biedt diverse voordelen."

 

Naar het blog artikel            
             

Akoestiek verbeteren in gymzalen en sporthallen

Erik Teeuwen - 30 november 2015 - Onderwerp: Ruimteakoestiek
"De afgelopen jaren heeft de geluidbeheersing van sportaccommodaties volop in de belangstelling gestaan. Toch blijkt in de praktijk dat het met de akoestiek in veel gym- en sportzalen slecht is gesteld en dat docenten en instructeurs vaak kampen met gehoorbeschadiging, hoofdpijn, stemproblemen, vermoeidheid en stress. Door het treffen van de juiste akoestische maatregelen in de sportaccommodaties, waarbij de nagalm wordt verlaagd, kunnen deze problemen worden voorkomen.''
 
Naar het blog artikel            
             

Met het juiste dilatatieprofiel voorkomt u schade aan uw magazijnvloeren en heftrucks

Oebele de Haan - 17 november 2015 - Onderwerp: dilatatieprofiel

"Veel heftruckchauffeurs kampen met klachten onder andere veroorzaakt doordat zij worden blootgesteld aan schadelijke lichaamstrillingen.  Dit is regelmatig een onbekende veroorzaker van klachten bij de chauffeurs. Schokken en trillingen zijn belastend voor het menselijk lichaam. Ze kunnen leiden tot klachten aan spieren en gewrichten in rug, nek, schouders en zelfs aan de ingewanden.''

 

Naar het blog artikel          
             

Voorkomen van hinderlijke galm in het klaslokaal

Marcel Daas - 2 november 2015 - Onderwerp: Ruimteakoestiek

"In de praktijk blijkt dat veel scholen kampen met een slechte akoestiek. Een slechte akoestiek staat hoog op de klachtenlijst van leerlingen en docenten; bij 1 op de 5 scholen ervaren de leerlingen geluidshinder vanuit aangrenzende ruimten en veel nagalm in de ruimte zelf. Dat blijkt uit de Gezonde Scholen-studie van het Centrum voor Gezonde Scholen. Het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid en het terugdringen van achtergrondlawaai vormen grote uitdagingen.''

 

Naar het blog artikel          
             

Thermische ontkoppeling op de Staalbouwdag 2015

Erik Teeuwen - 02 oktober 2015 - Onderwerp: Staalbouwdag 2015

"Gisteren vond in de Kromhouthal in Amsterdam de Nationale Staalbouwdag plaats. Hét jaarlijkse info-event georganiseerd door Bouwen met Staal voor bouwprofessionals die het voor het zeggen hebben bij. Ook wij waren hier aanwezig ter promotie van onze succesvolle Thermobreak; de eenvoudige, efficiënte en constructief verantwoorde oplossing bij koudebruggen. Onze partner Farrat Isolevel Ltd gaf namens Mavotrans een lezing over voor aardbevingsbestendig bouwen.''

 

Naar het blog artikel          
             
 

 
             
             

             
 

 

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans