Actueel
 

HEK-vulblok beton

bespaart arbeidstijd en biedt strak eindresultaat

Vanwege krapte op de arbeidsmarkt binnen de bouwbranche is het belangrijk om te besparen op arbeidstijd en bouwwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Als toeleverancier voor de prefab industrie denken wij graag met onze klanten mee om te komen tot verbeteringen van het bouwproces en besparingen van bouw- en faalkosten. Door een integrale samenwerking met onze klant en onze producent Molenaar Betonindustrie hebben wij een nieuw product ontwikkeld: het HEK-vulblok beton.
 
 

Door gebruik te maken van het HEK-vulblok kan heel eenvoudig en snel de uitsparing in het beton ten behoeve van de HEK prefab verbinding worden opgevuld.

 

  • Snelle afwerking van uitsparing
  • Strak en vlak eindresultaat
  • Bespaart arbeidstijd
 
De HEK prefab verbinding wordt toegepast om een snelle en eenvoudige droge verbinding van prefab betonelementen te realiseren, zowel horizontaal als verticaal. In de fabriek wordt de HEK verbinding ingestort, waardoor op de bouwplaats eenvoudig de betonelementen met elkaar kunnen worden gekoppeld. Op de bouwplaats dient de overgebleven sparing in het betonelement nog opgevuld c.q. afgewerkt te worden. Dit gebeurde veelal door de sparing af te smeren met een mortel. Vanwege de grootte van de sparing moest de mortel in meerdere lagen worden opgebouwd wat arbeidstijd kost. Daarnaast geeft deze afwerking ook geen mooi strak eindresultaat.

Hier is met de introductie van het HEK-vulblok beton een einde aangekomen. Samen met betonproducent Molenaar Betonindustrie hebben wij een betonnen vulblok laten vervaardigen dat exact past in de overgebleven uitsparing. Na uitgebreide testen, door middel van 3D geprinte mallen en proefexemplaren, is de vormgeving van het betonnen vulblok tot stand gekomen.

Het HEK-vulblok wordt heel eenvoudig en snel door middel van Mavotrans montagelijm in de sparing geplaatst. Hierdoor is binnen een mum van tijd een mooie en strakke afwerking van de sparing gerealiseerd.
 


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans