Actueel

Van duurzame naar gezonde gebouwen

Duurzaam bouwen vormt een vast onderdeel van het denk- en ontwikkelingsproces in de bouwsector. In het Nationale Energieakkoord staat opgenomen dat Nederland in 2050 een energieneutraal gebouwde omgeving is. Energiezuinige gebouwen zijn belangrijk en een must, maar er is meer. Wij merken dat de vraag naar gezonde gebouwen fors toeneemt.


 

WELL Building Standard

Meer en meer wordt het welzijn van de gebruiker in het gebouw centraal gesteld. Onderzoek toont aan dat een gezonde werkomgeving grote impact heeft op het welzijn en de productiviteit van de gebouwgebruiker. Van de totale operationele kosten van een gebouw wordt 90% opgeslokt aan personeelskosten. Een relatief kleine maatregel ter bevordering van de productiviteit en gezondheid van het personeel heeft dus al een grote invloed op de totale kosten.

 

Met de introductie van de WELL Building Standaard is een gezond gebouw nu ook meet- en aantoonbaar. Dit certificeringssysteem komt uit Amerika en monitort de behaaglijkheid en gezondheid die mensen ervaren binnen gebouwen. WELL is gebaseerd op een zeven jaar durend onderzoek naar aantoonbare factoren die invloed hebben op het welzijn. Hierbij zijn zeven thema’s naar voren gekomen luchtkwaliteit (Air), waterkwaliteit (Water), voeding (Nourishment), licht (Light), beweging en activiteit (Fitness), thermisch en akoestisch comfort (Comfort) en geestelijke gezondheid (Mind).

Invloed van akoestiek op gezondheid

Akoestiek is één van die belangrijke kenmerken die een positieve bijdrage levert aan het welzijn, welbehagen en de gezondheid van de gebruikers van de gebouwen. Een slechte akoestiek kan leiden tot concentratieverlies, desoriëntatie, vermoeidheid, stress, hoofdpijn, verminderende prestaties, fouten, stemproblemen en verhoogd ziekteverzuim. Door niet te investeren in akoestische maatregelen lopen organisaties het risico dat medewerkers minder gaan presteren en vaker ziek zijn. 
Wij houden ons al meer dan veertig jaar dagelijks bezig met geluidsbeheersing en akoestiek, waardoor wij een enorme schat aan kennis en expertise op dit gebied hebben opgebouwd. Door de ongekende mogelijkheden in materialen, uitvoeringen, vormen en kleuren is er voor elke ruimte een functionele en esthetische oplossing mogelijk die tevens aansluiting vindt bij de laatste interieurtrends en de hedendaagse architectuur.


Oplossingen die een positieve invloed hebben op het WELLbehagen binnen een gebouw. Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans