Actueel

Selficient wint publieksprijs Solar Decathlon

Iedere twee jaar wordt in Denver de Solar Decathlon georganiseerd. Doel is om universiteiten van over de hele wereld uit te dagen om met de beste duurzame oplossingen te komen voor de woningbouw. Voor de editie van 2017 heeft de Hogeschool Utrecht met hun project Selficient de finale van deze wedstrijd weten te behalen. Plaka, als sponsor van dit project, is enorm trots op het resultaat dat het team heeft neergezet.

Selficient is een uniek bouwconcept van de Hogeschool Utrecht waar meer dan 60 studenten van 8 verschillende richtingen zijn betrokken.


 
In het voorjaar van dit jaar werden wij door een aantal studenten benaderd om een oplossing te bieden voor de luchtdichte aansluitingen van de constructie. Met onze afdichtingsspecialisten is de gehele inzending doorgenomen en zijn alle knelpunten voor luchtdichtheid opgelost.

Zo is in de sponning van de panelen Plaka Airtight aangebracht. Een dergelijke oplossing is volledig nieuw en daarmee een aanvulling op het innovatieve karakter van de inzending. Voor een 100% damp- en luchtdichte kierafdichting wordt Mavotex Bloco One Controle toegepast.

Op 17 september zijn de studenten naar Denver vertrokken. Daar moeten zij binnen twee weken de woning opbouwen. Tijdens de finale zijn alle inzendingen door een professionele jury beoordeeld team Selficient is uiteindelijk op de zevende plek geëindigd. Met 2.000 stemmen bleek Selficient de grote publieksfavoriet  en won daarmee de publieksprijs.
 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans