Actueel

Plaka Nederland introduceert een nieuw type zwelband

Plaka zwelband 900% zwelcapaciteit bij stortnaden

Voor het waterdicht afdichten van stortnaden tegen drukkend water in de betonbouw introduceert Plaka Nederland een nieuw type zwelband. Bij contact met water heeft dit nieuwe type zwelband een zwelcapaciteit van maar liefst 900% en is bestand tot 5 bar waterdruk. Plaka zwelband biedt een duurzame en waterdichte afdichting.

Plaka zwelband is een rubberachtig elastisch materiaal en bestaat uit een thermoplastisch elastomeer. Het zwelband is ook in gezwollen toestand vormstabiel en loopt dus niet uit.

Bij contact met water absorbeert Plaka zwelband het water en neemt toe in volume. De mate van toename is afhankelijk van de hoeveelheid water waarmee het zwelband in contact komt. Door de ontstane druk bij het zwellingproces past het Plaka zwelband zich snel aan de optredende waterdruk aan. Het zwelband verkrijgt hierdoor zijn waterdichtende werking. De fijne cellulaire structuur van het materiaal beperkt de zweldruk. Ongewenste hoge druk wordt hiermee vermeden.

Het volume van Plaka zwelband zwelt bij volledig gelijkmatig contact met water in de eerste uren circa 10%. Totdat het maximale zwelvolume na ongeveer 240 uur volledig is bereikt. Het zwelvermogen van het Plaka zwelband is volledig omkeerbaar. Dat wil zeggen dat het zwelband bij ''uitdroging'' langzaam het oorspronkelijke volume weer aanneemt en bij hernieuwde watercontact weer zwelt.

Plaka zwelband is leverbaar in twee afmetingen 20 x 5 mm en 20 x 10 mm en wordt geleverd op rollen van respectievelijk 20 en 10 meter lang. Ten behoeve van de verwerking is tevens een bijpassende montagelijm beschikbaar.

Plaka zwelband bevat geen vluchtige stoffen en kan daarom niet bros worden. Zijn typische eigenschappen en het flexibele materiaal zullen na verloop van jaren niet verloren gaan. Door de eenvoudige en tijdbesparende verwerking en de gunstige prijs is Plaka zwelband zeer interessant.


 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans