Actueel

Thermo Break

Voorkom koudebruggen met onze thermische onderbrekingen


Een koudebrug is een plaatselijke onderbreking van de thermische schil tussen binnen- en buitenconstructie. Op die plaatsen gaat veel warmte verloren en dit geeft aanleiding tot condensatie en schimmelvorming. Door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt van staal worden koudebruggen vaak veroorzaakt door stalen draagconstructies. Plaka Nederland biedt met de Thermo Break een oplossing voor deze koudebruggen
.

 

Bij een koudebrug is de temperatuur van het binnenoppervlak lager dan de temperatuur daaromheen. Hierdoor kan condensatie ontstaan met als gevolg een grotere kans op bouwschade zoals vocht-, schimmel- en corrosievorming. Een ander nadelig gevolg van

een koudebrug is het optredende warmteverlies wat een negatieve invloed heeft op de EPC (energie-prestatiecoëfficiënt) van het gebouw.

 

   

Het is daarom van belang deze koudebruggen te voorkomen en een thermische onderbreking

op te nemen in de constructie. De Thermo Break van Plaka Nederland is een hoogwaardige thermische onderbreking die gebruikt wordt om een staal op staal of staal op beton constructie thermisch te onderbreken terwijl beide onderdelen wel mechanisch met elkaar verbonden zijn.
 

De Thermo Break thermische ontkoppelings platen hebben een zeer hoge isolerende werking en een extreem lage warmte geleidingscoëfficiënt. Hierdoor zorgen ze voor een simpele en uiterst effectieve oplossing voor het reduceren van warmteverlies en interne condensatie.

 

Thermo Break heeft een temperatuur geleidingscoëfficiënt van 0,187 W/mk of 0,292 W/mk (afhankelijk van het gekozen type). De geleidingscoëfficiënt van staal bedraagt 54 W/mk.

 

De Thermo Break platen zijn zeer hoog belastbaar. Thermo Break type TBL kan een maximale belasting dragen van 89 N/mm². Type TBK gaat zelfs tot een maximale belasting van 312 N/mm². De platen worden op maat gemaakt en kunnen worden voorzien van gaten volgens meegeleverde tekening. Aanbevolen wordt om de platen te bevestigen met RVS in plaats van stalen bouten. De warmtegeleidingscoëfficiënt van RVS ligt namelijk beduidend lager dan die van staal (16 W/mK ten opzichte van 54 W/mK).

Voor meer informatie kijk hier

of neem contact op met ons verkoopteam.

 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans