Actueel

Met Plaka DS folie 100% luchtdichte kanaalplaatvloeren

In verband met de strenge energieprestaties van woningen is de luchtdichtheid van gebouwen van groot belang. Bij de toepassing van kanaalplaatvloeren is het belangrijk om ook de kanaalplaatvloeren luchtdicht af te dichten. Met de Plaka DS folie luchtdicht zwart ZK biedt Plaka Nederland hiervoor een heel eenvoudige en effectieve oplossing. Tevens is het kostentechnisch een aantrekkelijk alternatief op de traditionele afdichting met doppen.


Het luchtdicht detailleren van de kanalen is niet alleen belangrijk voor de luchtdichtheid van de woning, maar ook om te voorkomen dat de vloer afkoelt. Een kanaalplaatvloer met open kanalen kan afkoelen doordat koude lucht door de kanalen stroomt. Door de afkoeling van de vloer is er sprake van onnodig warmteverlies. Daarnaast kunnen ter plaatse van de doorvoeringen in de kanaalplaatvloeren luchtlekken ontstaan.


Dit betekent een nog groter energieverlies, maar ook een behoorlijke tocht in de woning. Om dit te voorkomen dienen de koppen van de kanaalplaatvloer 100% afgedicht te worden.

 

Plaka DS folie luchtdicht zwart ZK is een 100% luchtdicht en zelfklevende afdichtingsfolie ideaal voor het afplakken van de open kanalen van kanaalplaatvloeren. De tape is in verschillende breedten leverbaar en daardoor toepasbaar voor elk type en dikte kanaalplaatvloer. De folie is voorzien van een krachtige zelfklevende lijmlaag en geeft een perfecte hechting zelfs op moeilijke ondergronden.


Bekijk ook de uitgebreide productinformatie van Plaka DS folie luchtdicht zwart ZK
 Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans