Actueel

Een gezonde school door optimale akoestiek

Akoestiek voor Scholen - PLAKA Nederland

 

Bij een gezonde school hoort een gezonde leeromgeving voor leerkracht en leerling. Het akoestisch comfort van een ruimte is onlosmakelijk verbonden met een gezond binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt dat veel scholen kampen met een slechte akoestiek, waardoor dagelijks hinder wordt ondervonden van storende nagalm en geluidsoverlast. Plaka Nederland heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van ruimte- en bouwakoestiek. Met een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment producten is er voor elk lokaal, gymzaal, aula, studieruimte, etc. een passende oplossing beschikbaar.

 

Het terugdringen van achtergrondlawaai en nagalm zijn grote uitdagingen in het onderwijs. Dagelijks worden leraren en leerlingen geconfronteerd met stemproblemen, concentratieverlies, slechte verstaanbaarheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Voor een groot deel worden deze klachten veroorzaakt doordat de akoestiek in de ruimte niet in orde is of dat overlast wordt ervaren van aangrenzende ruimten.

 

Ruimteakoestiek

In scholen worden voornamelijk harde materialen zoals glas, beton en hout toegepast.

Deze materialen veroorzaken een lange nagalmtijd en een slechte ruimteakoestiek. Door geluidsabsorberend materiaal aan te brengen, kan deze nagalmtijd worden verkort. Plaka biedt een reeks aan geluidsabsorberende producten die eenvoudig naderhand kunnen worden aangebracht, zonder dat (dure) bouwkundige ingrepen nodig zijn. De producten zijn in allerlei materialen, vormen en kleuren leverbaar en bieden zeer goede geluidsabsorptiewaarden.

Tevens zijn speciale balworpbestendige oplossingen voor gymzalen beschikbaar.

 

Klik hier om onze ruimteakoestiekoplossingen te bekijken

 

Gymzalen

Bouwakoestiek

Voor het verhelpen van de geluidsoverlast van aangrenzende ruimten biedt Plaka bouwakoestiek oplossingen, die voorkomen dat geluidstrillingen zich door de constructie kunnen verspreiden. Tegenwoordig worden gymzalen steeds vaker op de eerste of tweede verdieping gebouwd, wat hoge eisen stelt aan de contactgeluidisolatie in de vloer. Speciaal hiervoor is de IsoFloat ontwikkeld, waarbij de vloer in de gymzaal als het ware in de constructie ‘zweeft’.

De per project op maat samengestelde vloer wordt hiervoor op rubberen blokken gelegd.

Een reeds vele malen in de praktijk bewezen oplossing.

Klik hier om onze bouwakoestiekoplossingen te bekijken

 

"Op weg naar een gezonde school met een optimale geluidbeheersing op maat"

x  scholen
Plaka biedt u advies, berekeningen en calculatie voor alle akoestische vraagstukken en indien gewenst een professionele verwerking. Op weg naar een gezonde school met een optimale geluidbeheersing op maat.  

Wij helpen u graag bij het creëren van een optimaal akoestisch comfort.

  • Geluidmetingen en -berekeningen
  • Gratis geluidsanalyses
  • Praktisch en kostenefficiënt advies
  • Breed programma ruimte- en bouwakoestiek
  • Functionele en esthetische oplossingen
  • Veel variëteit in materialen, vormen en kleuren
  • Professionelen en zorgeloze verwerking

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs
 
     


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans