MAVOTRANS CONTACT
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88

Nieuw: DS folie - vario

voor een duurzame en luchtdichte afdichting

DS folie - vario is een nieuw topproduct op het gebied van afdichtingstechniek in het leveringsprogramma van Plaka. DS folie - vario is een speciale, zelfklevende folie voor het permanent luchtdicht afdichten van gevelelementen en aansluitingen rond kozijnen van ramen en deuren. De folie biedt vele voordelen en is uiterst geschikt voor passief en luchtdicht bouwen.

 

DS folie - vario is volledig luchtdicht en kent een hoge slagregendichtheid. Door de volledige damp- en luchtdichtheid van de folie wordt warmteverlies beperkt en worden energiekosten bespaard. De folie is zeer goed toepasbaar in passief en luchtdicht bouwen projecten.
 
De waterdampdiffusieweerstand van de folie is variabel. De waarde is afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de omgeving. Hoe hoger het vochtpercentage hoe hoger de waarde. De kans op vochtproblemen ten gevolge van inwendige condensatie wordt zo tot een minimum beperkt.

 

De folie is voorzien van een aantal lijmlagen waardoor de folie heel snel en eenvoudig is te verwerken. Een rand van de folie is voorzien van een 19 mm brede lijmlaag voor bevestiging op het kozijn. De andere rand van de folie heeft een brede lijmlaag van 40 of 60 mm breed en een stucgaas strook ten behoeve van een optimale hechting met het pleisterwerk. Na 60 minuten is de optimale kleefkracht bereikt. Ook op ondergronden van beton, hout en kalkzandsteen is de folie prima toepasbaar. Extra montagelijm of primer zijn niet nodig bij de verwerking.

 

Ook bij de verwerking biedt DS folie – vario een aantal voordelen: de folie wordt in één handeling rondom het hele kozijn aangebracht. Overlappingen en onderbrekingen worden zo vermeden en arbeidstijd wordt bespaard. Doordat deze folie kan worden verwerkt na het realiseren van de buitenschil en aan de binnenzijde kan worden verwerkt, zijn weersinvloeden van buiten zoals regen en lage temperaturen niet meer van invloed op de verwerking. De aannemer is daardoor in staat de verwerking van de folie beter in te plannen.
 
De DS folie – vario is in 100 en 140 mm breedte leverbaar. Beide varianten worden geleverd op rollen van 30 meter.
 
Voor meer informatie of het plaatsen van uw bestelling kunt u contact opnemen met ons verkoopteam.

 

Voor het afdichten van kozijnaansluitingen bieden wij naast DS folie - vario tevens:
 

Butyltapes 


 

Matufix

     


Contact

Mavotrans B.V.
Storkstraat 25
2722 NR Zoetermeer
T: +31 79 344 63 63
F: +31 79 344 63 88
E: info@mavotrans.nl
 

Plaka Group

MAVOTRANS OPLOSSINGEN VOOR DE BOUW

Mavotrans® is a registered trademark of Mavotrans B.V. 

© 2013 All rights reserved by Mavotrans